Resistent stivelse – tykktarmens gull

Resistent stivelse – det er en egen type stivelse som ikke sender blodsukkeret til himmels. Dessuten er det digg mat for tarmbakteriene. Men det gjelder å holde tunga i rett munn her, for det er forskjell på hvordan stivelse og resistent stivelse påvirker både deg, blodsukkeret ditt og de gode bakteriene dine.

Continue Reading

Hva er ren og giftfri mat?

Kostreform er opptatt av å gi opplysning slik at vi kan vite hva slags mat som er bra for helsa. En av de grunnleggende prinsippene er å spise ren og giftfri mat så langt det er mulig.

Continue Reading

Kjenner du dine indre leieboere?

Mikrobiomet – smak på ordet. Smaker det «dritt»? Ja, det gjør det faktisk. Ordet mikrobiom brukes i hovedsak om bakteriene i tarmen din, selv om du har bakterier på alle flater – hud, slimhinner, øyevipper, tannkjøtt osv. Men i tarmen er det rikelig med bakterier – visste du at i 1 gram avføring finnes det fler bakterier enn det er mennesker på jorden?

Continue Reading

Hva er hemmelighetene til stangselleri og persille?

Stangselleri er en grønnsak som har blitt veldig populær blant mange de siste årene. Den bør vi definitivt bruke til langt mer enn å ha som pynt i Bloody Mary og til dipp – og persillen bør vi bruke til langt mer enn pynt på rekesmørbrødet og i persillesmøret.

Continue Reading

Riskrem

Riskrem er desserten som hører julen til, mer enn noen annen dessert. Her har du en lavkarbo variant som smaker som originalen.

Continue Reading