Sommerens beste agurknytt!


En agurk består faktisk av ikke mindre enn 96 prosent vann, og spiser du en halv agurk så har du fått i deg omtrent ett glass vanlig vann!  Men, det er også kjempesunt å putte agurk i vannglasset.  Her er 6 gode grunner til hvorfor du bør gjøre det.

Tekst: Berit Kvifte     Foto: Pixabay.com

1. Agurk er superkilde til blant annet vitamin A og C, men også vitamin E som er en av beste antioksidantene du kan få i deg. I tillegg inneholder agurk kalsium og jern.  Agurkvann som leskedrikk beskytter mot ytre forurensning og inneholder dessuten stoffer som bidrar til å redusere risiko for blodpropp.

2. Agurk senker blodtrykket. I tillegg gir grønnsaken deg anbefalt daglig mengde med kalium, som er kjent for å bedre blodsirkulasjonen. 

3. Agurk gjør deg mindre sulten. Drikk augurkvann gjennom hele dagen for å dempe sultfølelsen samtidig som du får i deg tilstrekkelig med væske.


4. Agurk holder huden din ung og frisk!  Drikker du rikelig med agurkvann, blir ikke huden uttørket. Agurkens høye innhold av silisium virker rensende på kroppen- og dermed på huden.

5. Agurk er godt for leveren. Kroppens «rensefilter» blir takknemlig om du gir den kombinasjonen av vitaminene A, B, og C, samt mineraler som kalsium, fosfor og kalium via jevn tilførsel av agurkvann.

6. Agurk beskytter mot UV-skader.  Den store mengden vitamin C i agurken, beskytter deg mot de skadelige effektene av UV-stråler. 

Slik lager du agurkvann

1 agurk

1,5 liter vann

Saften fra 1/2 sitron                           

1 spiseskje chiafrø (10 g)

Skrell og skjær agurken i skiver, press saften sitronen og tilsett den sammen med de øvrige ingrediensene i en blender. Kjør blenderen i noen minutter og hell over på flaske.  Drikk  et glass annenhver time utover dagen og la den grønne drikken gjøre mye godt for kroppen din !


OBS! Når du kjøper agurk, så bør du se etter en agurk som er mørkegrønn i fargen og fast i konsistensen. Skallet skal være lett knudrete eller glatt og uten «prikker» og blaute flekker.

Agurk skal IKKE oppbevares i kjøleskap!

© Kostreform. Alle rettigheter reservert