Redaksjonen

Din kilde til vektnedgang og bedre helse

Anita Breivold


Frilanser

E-post: 
anita@helsevis.no

Nettside:
 www.helsevis.no

Anita er matelsker, foredragsholder, kursholder og ernæringsskribent ved siden av jobben
som leirskolelærer og svømmelærer. Hun ser på seg selv som både fjellgeit og fiskemåke,
bor i Lillesand og har en noe overutviklet interesse for sammenhengen mellom helse og
kosthold hos barn, ungdom og voksen. Hun har lærerskole, grunnfag i idrett, i friluftsliv
og i biologi, samt Grunnleggende
Ernæring I og II fra Atlantis Medisinske Høgskole i
kompetansesekken sin. Ord som fett, sukker, blodsukker, hormoner, fedme, diabetes, helse, livsstil og kosthold
pirrer nysgjerrigheten hennes. Anita har gitt ut bøkene; Helsevis – en bruksanvisning for
bedre helse og for å beholde god helse og Helsevis oppskrifter.
Gå til hennes hjemmeside 
www.helsevis.no 
og les mer
om bøkene der !


Eva. B Andersson 


Frilanser

E-post:
 eva@helhetshelse.no

Utdannet ved Naturterapiskolen, Axelsons Gymnastiska Institut, Academy of Acupuncture, Biopatiskolen, Aromaterapiskolen
Jobbet som naturterapeut siden 1986 med hovedfokus på Vega- og allergitest, urte- og naturmedisin, biopati, akupunktur og fotsoneterapi, de senere år også kosmetisk akupunktur og gen- og mikrobiomtesting.
Eva ble tidlig etter egen helseopplevelse overrasket av at det som legene ikke kunne hjelpe med, fantes det en alternativ løsning på. Dette trigget nysgjerrigheten, og dermed begynte en livslang ferd innen det litt mer utradisjonelle helsevesenet.
Hun har funnet ut at det gamle ordtaket stemmer; Kunnskap ER makt, også når det gjelder oss selv. Jo bedre vi kjenner egen kropp, alt fra gener, mikrober, intoleranser, aktivitetsbehov, mineralnivå, tankesett etc, jo lettere er det å ta lure valg for å optimalisere egen helse.
Hennes brennende interesse for den usynlige verdenen vi bærer i oss har alltid ligget under, og de senere års forskning om mikrobiomet – vårt indre mangfoldige miljø og samspill med mikrobene – har definitivt nøret opp under denne. Og når hun nå har et verktøy som dna-testing av bakteriene gjennom et anerkjent laboratorium tilgjengelig, er «nerden» overlykkelig og entusiastisk!
Eva er en del av terapeutsamarbeidet Helhetshelse – www.helhetshelse.no – der det også tilbys hårmineralanalyser, akupunktur, osteopati, massasje, rosenterapi og biodynamisk psykoterapi, for å nevne noe. Helhetshelse holder til i Ole Vigsgt 16 på Majorstua i Oslo, men en del av konsultasjonene (som f eks mikrobiomtesting) kan foretas pr telefon eller på zoom.
Hun bistår også firmaet Helse-Test AS – www.helse-test.no – med kurs og support til mikrobiomtestene. Her vil det bli holdt nye, spennende kurs så snart det blir tillatt igjen!


Berit Kvifte


Frilanser

Epost:
 b-kvift@online.no

Jobbet som journalist i 40 år. Blant annet i Halden Arbeiderblad, Dagbladet Sørlandet, programsekretær- og leder Borg Informasjon, korrespondent i Norsk Telegrambyrå m.fl.


Har siden 1990 spisset journalistikken mot helse & medisin etter å ha tatt preklinisk studie, klinisk kjemi og medisinsk psykologi ved Biomedicinsk Centrum/Universitetet i Uppsala.


Var med fra starten i
 Mat & Helse, jobbet fast frilans for Hjemmet, Allers, fagpresse & dagspresse som medisinsk journalist. Sertifisert psykoterapeut i TFT.


Marianne Lovise  Strand


Frilanser

E-post:
 kaffelatter@gmail.com

Podcast:
 Marianne møter mennesker

Marianne Lovise  Strand (f. 1964) kommer fra Andenes i Vesterålen med 32 års bakgrunn. Først sju år som journalist i Andøyposten, Bladet Vesterålen og Avisa Nordlænningen. Siden 1995 som næringsdrivende frilanser på heltid med base på Sortland i Vesterålen. Leverandør av reportasjer til norske ukeblader og  fagblader siden 1995. Tidligere mangeårig fast frilanser for Dagligvarehandelen og avisa Nationen, samt Magasinet SMAK.
Mennesker, mat, helse, natur har alltid interessert og fascinert meg. Opptatt av kosthold, trening, livsstil, kultur og musikk.
Forfatter med flere bokutgivelser, samt bakgrunn fra både dokumentar- og fiksjonsfilm.
Mangeårig frilanser i Radio Bø.
Arrangør av små og store eventer, gründersamlinger og annet siden 2012. I 2017 ble eventbyrået Hakeslipp etablert, det lille eventbyrået med det store hjertet.
Marianne holder også skrivekurs.
Har tidligere også arbeidet med bl.a integrering og vært ansvarlig for mat på tvers av landegrenser gjennom Sortland Frivilligsentral.
Autorisert Vesterålsguide siden 2010 (for små grupper).
I april 2020 startet hun podcasten: Marianne møter mennesker.
Mariannes passion er å bidra til formidling av gode historier som løfter, motiverer og inspirerer andre.


Copyright © Kostreform. Alle rettigheter reservert