5. november inviterer Kostreform i Trondheim til en dag med fokus på gode valg du kan gjøre for å styrke og bedre din helse. I løpet av 3 timer vil kunnskapsrike foredragsholdere dele sine erfaringer rundt gode matvalg, tarmhelse og fedme og ikke minst ny viten rundt kolesterol.

Program: Oppstart kl 11 Ambassadør i Kostreform- Randi Eikevik ønsker velkommen.

Kl 11.10 -12: Fysioterapeut og kostveileder Andreas Dønåsen

Tema: Hvordan gjøre gode matvalg. Andreas Dønåsen jobber som fysioterapeut og livsstilsveileder, og har spesialisert seg innenfor utmattelsestilstander, utbrenthet, fordøyelsesplager, ryggplager, hodepine og langvarig smerte. Andreas har i tillegg til fysioterapi studert ernæring i Stockholm og filosofi ved NTNU. Han holder jevnlige kurs og foredrag innen livsstil, økologi, pust og bevegelse for bedrifter, lag og foreninger. På fritiden henter han gjerne mat rett fra naturen og er aktiv i flere miljø innen økologisk dyrkning og permakultur

.Kl 12-12.15 Pause

Kl 12.15-13.00 Eva Fjelstad

Tema: Hvordan fremmedstoffer vi inntar i hverdagen kan påføre oss dårlig tarmhelse og fedme. Daglig får vi i oss fremmedstoffer som er sprøytet på og tilsatt i maten – i tillegg til at vi får i oss fremmedstoffer fra innpakningen. Eva går gjennom ulike sider ved dette og viser oss hva dette kan føre til når det gjelder dårlig tarm og dårlig immunsystem i tillegg til fedme. Eva er en engasjert og dyktig foredragsholder som har skrevet bøkene » Takk for maten!» og «Takk for maten?»

Kl 13.00-14.00 Dr. Viviann Veum

Tema: Kolesterol- gammel forskning utfordres. “Du må passe på kolesterolet ditt!” Hvem har ikke fått denne beskjeden fra fastlegen sin? Men både mettet fett og kolesterol er uskyldig, på grunn av mange misforståelser råder det en sterk angst rundt fett og hjerte- og karsykdom. Gode kolesterolverdier er viktig for vitalitet, immunforsvar, kognitiv funksjon, forplantningsevne og mye mer. Kolesterol er livsviktig og inngår i mange prosesser i kroppen. Men hvorfor får vi ikke høre mer om? Under dette foredraget får du den kunnskapen som du ikke får av fastlegen din, hva de ulike kolesterolverdiene forteller deg – hva som er optimalt og hva som ikke er optimalt.

De to sistnevnte innlegg er på video med mulighet for spørsmål i etterkant av hvert innlegg.

Håper på stor oppslutning, ta gjerne med en venn/venninne, kollega eller andre som er interessert i temaene.

Medlem: kr 50 Ikke medlem: kr 150,- Vipps til 502959, Trondheim (Kategori). Påmelding til Randi Eikevik: Tlf 92864805 eller eikevikr@gmail.com

Møtested: NTNU Kolbjørn Hejesvei 1 A ( første bygning på venstre side bak Hovedbygget på Gløshaugen). Døra stenges ved oppstart eventuelt ring 93059196 hvis døra er låst.

For Zoom/streamingbilletter klikk her.