Bli med på ramsløktur på Landås, med preparering i kjøkken, søndag 22 mai.

Bli med på å plukke ramsløk. Ramsløk har smak som mildere hvitløk. I hele sør-Norge er ramsløken (/Allium ursinum/) på sitt beste akkurat nå, med mildere smak og uten grove fibre. Økende popularitet har ført til at den er nær utryddningstruet og ble rødlistet i 2021, så det er viktig å plukke med varsomhet. Både blader, blomster, stilk og løk er spiselig.

Du vil lære mer om hvordan ramsløken kan anvendes og vi lager en utrolig lekker og smaksrik ramsløk puré eller -pesto som du kan få med deg hjem.

Oppmøte kl. 11:00 på Birkelundstoppen bussholdeplass. Det går buss til Birkelundstoppen fra sentrum. Parkering ved Kiwi på Birkelundstoppen (Birkelundsbakken 59 på Paradis).

Vi samles igjen, på parkeringsplassen ved Kiwi, etter sanketuren, for å kjøre til et kjøkken i nærheten. Vi beregner at de med biler kan ta med de som kom med buss.

Ta med på turen: Skotøy som egner seg for å gå litt i skogen med, en pose å plukke ramsløk i, og gjerne en saks eller en skarp kniv for lettere å plukke. Samt et glass til å ha hjemmelaget pesto eller pure på.

Arrangøren Kostreform stiller med kjøkkenlokale, kjøkkemnaskin, olivenolje og (hav- eller himalaya-) salt, og nøtter.

Turleder: Anders Brettingen, anders.post@brettingen.no, telefon 41424616.

Deltageravgift: Kr 150 dekker nødvendige ingredienser og tilgang på kjøkkenlokale, tilberedningsaktiviteten på kjøkkenet, og at en får med seg hjemmelaget produkt hjem.

Maks antall deltagere er på 12 på kjøkkenet.

Betalingsmottager: Kostreform VIPPS 502959, eller bankkontonummer 9054 05 46818 merket «rams». Husk å ta med kvittering.

Påmeldingsfrist: 19. mai 2022

Bindende påmelding til Kostreform ved betaling av deltageravgiften.